domingo, 20 de septiembre de 2015

¡Morrió'l Liet! ¡Puxa'l Suns!


El Liet International, l'Eurovisión de les minories llingüístiques, nun va volver celebrase. Dende que nel 2012 se celebrara n'Asturies como una de les ediciones meyor entamaes, el certame entró en decadencia por problemes d'organización y l'añu pasáu tuvo la so última edición n'Oldenburg (Alemaña). Sicasí, acaba de nacer otru festival cola mesma filosofía; el Suns Europe, que va celebrase n'Udine (Friul) esti 11 d'avientu y que ta entamáu por friulanos, ladinos y sardos.



Esti festival européu d'artes escéniques en llingües minoritaries va acoyer delles actividaes ente'l 25 de payares y el 11 d'avientu, pero'l concursu de cantar modernu va ser l'actividá de más sonadía. La participación ta abierta a toles minories llingüístiques incluíes na Carta Europea de les Llingües Minoritaries.



Les bandes asturianes que quieran siguir el camín de Xera, Alfredo González, El Trasno, Skama la Rede, Asturiana Mining Company y Dixebra, grupu qu'inauguró la presencia patria nel Liet nel 2008, puen unviar les sos candidatures hasta'l 1 d'ochobre y intentar, asina, ser un de los 8 finalistes. Los ganadores van recibir un premiu de 2.000 euros y un mínimu de dos contratos en festivales europeos.







No hay comentarios.:

Publicar un comentario